REZULTATI KONKURSA SU TU
Prvi dobitnici grantova Lokalne fondacije Bijeljina

Nismo očekivali da ćete kandidovati ovako raznovrsne i zanimljive projekte, ukupno njih 15, ali je sada jasno da u našoj zajednici postoji potencijal koji LF BN može "otključati." U Bijeljini ima ideja i volje, a na LF BN je da uz pomoć donatora omogući realizaciju što većeg broja vaših projekata. 

Posebno smo srećni što je čak 9 od 15 (60%) kandidovanih projekata bilo od strane neformalnih grupa, dakle komšija i prijatelja koji su se udružili za ovu priliku da naprave nešto pozitivno za sve.  Još jednom hvala svima koji su učestvovali i pozivamo vas da se opet oprobate u narednim konkursima, kojih će nadamo se biti mnoštvo, često i sa većim budžetom. 

Nakon napornog rada i članova LF BN i selekcionog odbora, objavljujemo rezultate konkursa kojim smo podijelili ukupno 5.610,00 €.  Prvi dobitnici grantova su: 

  • Neformalna grupa "Batković" - rekonstrukcija seoskog igrališta
  • Nefomalna grupa "Bordašev sokak" - uređenje postora ispred zgrade
  • Neformalna grupa "Škola ronjenja" - organizovanje besplatne obuke ronilaca
  • Neformalna grupa "Knjigohranilište" - uspostavljanje biblioteke za djecu u Hasama
  • Neformalna grupa "Učiteljice Glogovac" - renoviranje prostorija područne škole u Glogovcu
  • Neformalna grupa "High 5" - Dašnica - organizovanje besplatnih radionica planinarenja, obuka iz planinarenja i ekologije
  • Udruženje građana "Sfumato" - oslikavanje murala u Bijeljini

Čestitamo prvim dobitnicima grantova. Uskoro nas očekuje potpisivanje ugovora i možete početi sa realizacijom. 

Onima čiji projekti ovaj put nisu dobili podršku želimo svu sreću da pronađu način da ih realizuju i pozivamo ih da se ponovo prijave na sljedećim konkursima. 

Nadamo se da smo učinili pravi izbor, a sada je na izabranima da pokažu da su im namjere bile prave i da realizuju svoje ideje na najbolji mogući način. Naša lokalna zajednica će im biti zahvalna i svi ćemo imati benefite. 

Pratite LF BN, jer ćemo prenositi rezultate izabranih projekata na našim stranicama i ne zaboravite da donirate, jer ovim počinje i novi ciklus prikupljanja sredstava za sljedeći konkurs.

Hvala svima koji su na bilo koji način do sada učestvovali!


Prvi konkurs LFBN je zaključen!
Hvala svima na učešću!